2.9.2008

Syksy

Ei oikeastaan mitään asiaa... eli tyhjää ja kuvatonta jorinaa tälläkin kertaa.

Elokuu vaihtui syyskuuksi. Hmm.. en osaa päättää pidänkö syksystä vai en. Toisaalta ihan ok kunhan ei sada. Mutta tämä kylmyys... siihen on taas totutteleminen. Joka aamu kylmempää kuin edellisenä aamuna. Tänään mittari näytti +0. Yöllä on varmaan ollut pakkasen puolella. Nyt tulee villasukille, lapasille, sormikkaille, villapaidoille ja kaulahuiville käyttöä.

Mieli on vähän maassa. Johtunee kai syksystä, kylmästä, iltojen pimeydestä. Ja vielä kun se nakkaa sateet niskaan... plääh. Mutta eiköhän tämä tästä, iltasin käsitöitä, kynttilöitä ja lämmintä kaakaota tai teetä nautiskellen.

Huivivaihtohuivi vielä kesken. Viikonlopulla en päässyt oikeastaan ollenkaan käsiksi käsitöihin. Meni viikonlopun suunnitelmat kertaheitolla uusiksi kun poika yllättäen läks viikonlopuksi yökylään. Sain aikaa ihan itselle, ja kotona minua ei pidätellyt mikään. Paitsi sitten sunnuntai meni lepäillen ja päätä pidellen. Tulipahan se baarielämä nähtyä ja koettua pitkästä aikaa ja eipä tarvi taas pitkään aikaan mennä! Ei se oo enää niin mun juttu.

Mutta kertokaahan pidättekö syksystä vai ette.
Ja mikä siinä syksyssä on ettet pidä tai pidät.
Itse tykkään poltella kynttilöitä syyshämärissä, pidän kirpakoista kuivista aurinkoisista syys aamuista, pidän ruskasta. Mutta en pidä liian kylmästä ja sateista, ja pitkästä pimeydestä. On sekin kumma, kesäisin ei saa nukutuksi kun illat ja yöt on kirkkaita ja nyt syksyisin ja talvisin on liian pimeetä...

5 kommenttia:

annifanni kirjoitti...

Hei ystäväni.Syksy on kyllä mukavaa.Tosin vesi sade ei ole niin mieltä ylentävää varsinkaan nyt kun sitä tihuttaa harva se päivä.
Ruskan värit ja ilman kirpeys. KYNTTILÄ PALAA NYTKIN TOSSA PÖYDÄLLÄ.
Maalla on kivä kytätä""lepakoita jotka "suhisevat" kohti valoa.Vaikkakin ovat inhottavia,mielestäni.Joskus on viritelty lakana hämärään , että näkisi tuon otuksen paremmin.Mutta, mutta tämä on sitä "hulluttelua" joka piristää elämää.
Täällä kaupungissa on ihanan viileetä.Pidän siitä , että elämä rauhoittuu kesän jälkeen ja palaa uomiinsa.Pin alkaa rakkaat harrastukset-taidekerho ja muutakin.
No joo.Piristystä elämääsi

Kukka-75 kirjoitti...

Pidän ja en pidä =)

Pidän: "uusista aluista", lasten kouluun lähdöstä (heh), kynttilöistä, värikkäistä lehdistä, kuumasta mehusta, villan neulomisesta, sateestakin joskus, kirpeistä ilmoista. Niin, ja synttäreistäni =D

En pidä: Palelemisesta, jokasyksyisestä kurkkukivusta ja flunssasta, pitkään jatkuvasta märkyydestä, rännästä, pimeys väsyttää.

Jokaisessa vuodenajassa on jotain, josta pidän. Talvessa ehkä vähiten...

kultahippu kirjoitti...

Itellä kans menny aika vähän käsistä jotenkin :P mitään ei kerkeä tekemään ja mihinkään ei riitä aika, jos se tästä pikku hiljaa....

Nilla kirjoitti...

Kiitokset kommentoineille!
Tosiaan unohdin tuon rännän... hyyiii loskaa! Ja flunssa! Olenkin alkanut popsimaan ahkerasti c-vitamiinia, kun vain muistais ottaa..

Anonyymi kirjoitti...

SNY pitää syksystä! : ) Luonto puhkeaa mitä kauneimpaan väriloistoon, josta ammennan pitkälle syksyyn energiaa. Kunnes sitten tulee se ankean harmaa ja loskainen aika, rupen valmistelemaan joulua, hyvissä ajoin, jolloin saan virtaa taas siitä. Lisäksi rakastan metsässä rämpimistä ja sienten etsimistä, puolukatkin löytävät tiensä pakastimeeni. Minä ja vanhin lapseni olemme syyskuun lapsia, joten tuntuu että olemme kumpikin parhaimmillamme silloin. : )Kynttilät, sateen ropina tai peräti kova kohina ja kudin kädessä siivotussa kämpässä, voiko olla mitään rentouttavampaa?!? : )