25.10.2008

Puikko hukassa

Sattuisko kenelläkään olemaan yhtä ylimääräistä metallista sukkapuikkoa kokoa 4?
Korvaisin postimaksut ja maksun puikosta. En käsitä miten voi tuollain yksi hukkua... Käänsin jo toisen kerran kämpän nurin eikä sitä löydy mistään. Yhyyyh :( En päässyt aloittamaan sukkia pukinkonttiin vielä. Tai no, onnistuis kai se neljälläkin puikolla, mutta kuinka mä meen sekasin kun tottunut tekemään viidellä... (siis neljällä työ ja viidennellä kutonu.. Niin, kutonu. Meillä on aina sanottu neulomista kutomiseksi.)

Janne lankaa (asa gjestal spinneri) kävin tänään ostamassa. Sitä en olekaan aiemmin kokeillut mutta mallitilkkua kokeillessa ihastuin oitis lankaan. Neljä kerää puotista lähti ja lisää käyn kyllä hakemassa. Jos oisin muistanut tuon kadonneen puikon niin olisin puikot ostanu samalla, mutta.. sitten olisi jäänyt häiritsenään kun niitä ei ole kahta täyttä satsia.. :D Joten tarvitsisin vain sen yhden... kaupoissa ei kai myydä sukkapuikkoja "varaosina"?


Mallitilkku on muuten elämäni ensimmäinen.
Kai sekin kertoo jotain ihmisestä/kutojasta(neulojasta)... :)
Laiska, malttamaton?
Mutta nyt kun tämä työ ei tule itselle niin pitää yrittää saada just oikea koko.

P.S muistakaa siirtyä talviaikaan..

2 kommenttia:

stanna kirjoitti...

Eksyin tänne mutkien kautta Kierrätys-blogista. Ihana löytää joku toinenkin joka puhuu kutomisesta, taitaa olla sitten pohjoisen tapa (vaikka enhän mä nyt pohjoisesta ole muutakuin helsinkiläisten mielestä). On muuten todella ärsyttävää jos uupuu yksi puikko setistä, mullakin joskus ollut sillälailla, voisin katsoa josko olis nelosia ylimääräsenä kun sain mummoltani ison nipun puikkoja joita en ole vielä käyttänytkään.

Pirena kirjoitti...

Mulle kävi erään kerran niin, että oli liian tiukka sukankudin ja bambupuikot nro 2½. Yksi katkesi, mutta kun on sitä samaa laatua kaksi satsia, niin pystyn kutomaan vaikka molempia sukkia samanaikaisesti. Se yksi puikkohan siinä kiertää. Ei mullakaan ylimääräisiä tuon numeron ole. On muuten ekat sukkapuikot mullakin ne nelosen harmaat, jotka olen itse nuorena aikoinaan ostanut. Nyt en niin paksuilla osaa sukkia enää kutoa.