31.12.2008

Vuoden viimeinen

...postaus. Ensinnä pyytelen anteeksi kaikilta hiljaiseloani ja kommentoimattomuuttani!Kamalasti on päivittyneitä blogeja (yli kolmesataa lukematonta postausta) joita en millään jaksanut kaikkia lukea. Mutta sattumalta löydyin jostain tänne: http://naimisissa.blogspot.com
Suosittelen :) Siellä joku kirjoittelee käsitöistä vähän erinäkökulmasta kuin me naiset.

Joulu oli ja meni, hyvin mukavasti. Lahjuksia saatu ja annettu. Itse sain kullalta ihanan kalevalakorun; lumo, mammalta lahjakortin kampaajalle, tädiltä ihanat vaaleanpunaiset villasukat joista laitan kuvaa myöhemmin (mistä ihmeestä hän osasi arvata värivillitykseni?!), isältä pussilakanat ja rahaa ja molemmilta mummoilta tuli rahaa. Rahat on tarkoitettu pojalle joten talletin ne hänen tililleen. Itse tein sukulaisille sukkia ja kalenterit. Tällä kertaa kalenteri vain yhdellä pojan kuvalla koska en millään löytänyt kahtatoista hyvää kuvaa pojasta jotka olisi ollut tältä vuodelta. Serkkutytön tytölle kudoin kissapipon. Harmittaa kun en muistanut ottanut kuvaa siitä ja muista. Pitää pyytää lähettämään kuvaa kisupipo tytön päässä.

Olen ihaillut lumo-korua. On niin hieno. Miten mä raskin edes pitää sitä! Mä kun olen niin arkinen ihminen, eihän mulle tuollainen koru passaa..

Nyt on tartuttu vuorostaan koukkuun. Itselle teen huivin, vaaleanpunaisesta baby alpacasta joka tuli viimeisenä lähetyksenä titityyn lankaklubista. Lisäksi lähetyksessä oli jokin ruskea lanka. En nyt muista mitä... teen niistä erillisen postauksen myöhemmin. Olen mukana seuraavassakin lankaklubissa, yllärivärein. Täytyy kai minun nyt muitakin värejä kokeilla kun ruskeaa ja vaaleanpunaista ;)

Uusi sny-kierroskin on startannut, mutta siihen en nyt ilmoittautunut mukaan. Ajattelin että osallistun kevään aikana vain joihinkin pieniin juttuihin jos niihinkään tuon lankaklubin lisäksi. Ajattelin nyt keskittyä tekemään itselle ja pojalle ja ehkä kullallekin.. Jospa mä nyt uskaltaisin alkaa tekemään jotain isompaakin kuin huiveja, sukkia ja pipoja..

Huivin kun saan valmiiksi täytyy tarttua taas puikkoihin ja kutoa pojalle pääkallopipo, jonka hän on minulta pyytänyt jo aikapäiviä sitten. Tarkoitus oli pukinkonttiin sellainen tehdä mutta se sitten siinä kiireessä jäi.

Arkeen ja töihin olen palaillut pätkittäin. Tässä on katkonaisia viikkoja monta peräkkäin, että töissäkin on hiljaista, suljenkin liikkeen tänään normaalia aiemmin. Hullua täällä on istua yksikseen kun asiakkaat on lomailemassa. Poikakin palaa kouluun vasta loppiaisen jälkeen. Mutta kylläpä se aika kuluu täällä töissäkin kun on netti, pannu kuumana, torttuja ja käsityö mukana. Ja lankakauppa ihan nurkantakana ;)

Huominen taas vietetään laakereilla (lue siivoten kotona) ja sään salliessa kelkkamäessä. Nyt on niin kova tuuli että saa ottaa lyhtypylväästä kiinni ettei lennä tuulen mukana. Ja tuuli sen kun yltyy iltaa kohti. Saas nähän tuleeko rakettien paukuttelusta yhtään mitään. Ei se niin ole väliksikään, itse en ole raketteja ostanut. Illalla paistellaan lettuja ja olla möllötetään pojan kanssa. Viikonlopuksi sitten lähden kullan kanssa reissuun, ihan kahden.

Ihanaa Uutta Vuotta teille kaikille!

9.12.2008

Tiedättekös...?

... sen sanonnan joka menee jotenkin näin;
ei ne miehet kotoa tule hakemaan!
Se on nyt sitten osoittautunu vääräksi!
Ja sanottava on että huhhui, jalat taitaa mennä alta!
Ajatukset poikkoilee, eikä mihinkään asiaan osaa keskittyä kunnolla.
Kutomuksetkin jäi kun huomasin tikuttavani pipoa ihan miten sattuu.
Vai mitä sanoisitte sellaisesta taaperon piposta jossa on kantapää!?!!
Tavallisesti tuo kutominen on juuri se minkä aikana saan ajatukset pois kaikesta,
mutta nyt ei auta sekään! Joulun laittokin meni ihan pipariksi..
mitään koristetta en ole saanut laitettua ja lahjatkin ostamatta... Apua!
Ei tämä voi olla totta, ei, tämä on unta.. Nipistäkää mua!
Jännityksellä odotan huomista... Yritä nyt sitten töitäkin tehdä....

2.12.2008

Postipaketti, pullat ja piparitLämmin ajatus -paketti lähti tänään matkalle... ;)


Tänään on oltu ahkeria.
Heti työpäivän päätteeksi leivoimme
pojan kanssa vähän piparikierrepullia


ja jämä piparitaikinasta pipareita.


Appelsiinimarmeladi tortut onkin jo pakkasessa. Tavis luumutorttu ei pojalle maistu.
Vielä aion leipoa maustekakun ja karamelleja. Sitten saaki joulun leipomiset passata piparkakkutaloa lukuunottamatta. Mutta se kasataankin valmiista elementeistä vasta sitten lähempänä joulua.
Ja muistutuksena itselle;
ÄLÄ LAITA PIPARITALOPAKETTIA SÄILÖÖN JÄÄKAAPIN PÄÄLLE!