9.1.2009

Lakossa

No nih... tuli tämäkin päivä sitten nähtyä... Olen tupakkalakossa!
Poltin viimeisen tupakkani vähän ennen yhdeksää aamulla ja nyt on purukumi suussa. Ei ole kyllä mitään hyviä nämä purukumit ja vaikutus.. hmm.. tupakkaa tekee mieli aivan pirusti!

Itselleni tämä päivä on kaikkein vaikein, varsinkin kun nyt töissäkin on hiljaista. Virkkuu on onneksi mukana ja aamulla kävin ostamassa porkkanasäkin :) Käsillä kun tuntuu olevan tarvetta tekemiselle.

Nyt sitten kaipailisin teiltä lopettaneilta kokemuksia ja vinkkejä, käytittekö mitään korvaushoitoa vai selvisittekö ilman? Mitä teettee ku oikein ottaa aivoon, raivostuttaa ja haluttaa tupakkaa? (se minua mietityttää kaikkein eniten.. aina kun on vastoinkäymisiä, mitä tahansa sellaista, menen tupakalle rauhoittumaan.) Entäs oliko teillä jokin päämäärä, palkinto itsellenne kun lopettaminen onnistui?

Itselläni on nyt apuna nikotiinipurkkaa, porkkanaa ja käsityöt. Ja jokatoinen päivä laitan sen askin hinnan syrjään, tänään on ensimmäinen päivä. Pikaisesti laskin että vuodessa kertyisi 730 euroa! Tokihan korvaushoitoon menee myös saman aikaisesti rahaa, mutta ajattelin pärjääväni vähällä... ennemmin korvaan tuon tupakan tavallisella purkalla, salaatilla ja muulla terveellisellä syömisellä ja puuhasteluilla. Samalla minun on vähennettävä kahvin juontia ja oltava kokonaan ilman sauna olutta, niiden jälkeen kun on pakko saada tupakkaa.

Tuolla laskurissa kun kävin nyt niin siitä asti kun aloitin tupakoinnin, on rahaa siihen haaskattu 12410€! Tokihan tuo ei nyt ihan pidä kutinsa kun se on laskettu tämänpäivän hinnoilla ja välillä on toki ollut taukoakin, mutta silti.. Muunnappa tuo markoiksi..

Lopettamisen tekee helpommaksi se kun hellukaan ei polta ja lopettamisen ajatus lähti minusta itsestäni. Tokihan ymmärrän että lopettaminen ei tule olemaan helppoa, mutta vaikeampaa se olisi jos toinen polttaisi. Pidemmän aikaa tämä on ollut mielessä mutta nyt on tarpeeksi motivaatiotakin. Piru vie, minusta täytyy olla tähän, minusta on tähän!

Hyvästi kakan maku suusta, hyvästi tupakka yskä, hyvästi tupakka....
Tervetuloa terveellisempi elämä!

P.S vielä on aikaa osallistua arvontaan!

6 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Ainakin sen voin sanoa, että vaikeinta lopettamisessa oli mielestäni juuri se, ettei käsillä monessa tilanteessa ollut mitään tekemistä! Seisoskelin tai istuin vaivautuneena ja pyörittelin sormiani... Ja tietty ne "röökirutiinit", kuten bussipysäkillä seisoskelu, oluella käynti, kahvin juominen, joihin tupakointi yksinkertaisesti tuntui KUULUVAN.

Mutta hei, se onnistui sittenkin. Alkuvuodesta 2003, jota ennen meni ainakin aski päivässä, olen ollut savuton, joitakin satunnaisia retkahduksia (yleensä kännipäissä) lukuunottamatta. Nykyään ei enää edes maistu, vaikka vielä pari vuotta sitten teki vähän väliä mieli polttaa. Mitään korvaavia tuotteita en käyttänyt, oma päätös ja ajatus rahan säästymisestä riittivät(en edes halua laskea, kuinka paljon rahaa olin pistänyt tupakkaan vuodesta 1993..). Tilannetta helpotti työ- ja elämänpiirin muuttuminen, en ollut enää koko ajan tekemisissä ketjupolttajien kanssa. Aika nopeasti huomasin myös yleiskunnon muuttuvan paljon paremmaksi ja olon muutenkin paranevan. Se kummasti kannusti jatkamaan...uskoisin, että aika pian havaitset sen itsekin. Ja jos oikein suututti ja raivostutti ja teki mieli tupakkaa, saatoin jopa kiskoa vaatteet niskaan ja lähteä kävelemään kohti kioskia (minulla ei koskaan ollut "hätätila-askia" kotona, kuten monilla lopettajilla). Perille päästyä kuitenkin yleensä tupakanhimo ja raivo olivat laantuneet ja niin säästyivät nekin rahat. Ostin sitten vaikka vähän karkkia.

Tsemppiä lakkoon ja muista, ettei yksi retkadus tarkoita, etteikö voisi yrittää uudestaan! Itselleen ei kannata olla liian ankara, tulee vain liikaa paineita.

kultahippu kirjoitti...

Tsemppiä yritykseen kyllä sie pystyt siihen :)

auringonkukka finland =) kirjoitti...

heippa vaan ja oikein ihanaa viikonloppua!!

kultahippu kirjoitti...

Joo odotetaan, mutta vasta n.kahden vuoden päästä ;) Kuume päällä ei muuta. Pitää eka valmistua.

Vasi kirjoitti...

:-) Hieno päätös! Itse en ole polttanut (astmaatikko olen, joten ei tosiaan kannata aloittaakaan) ja olen aina kauhistellut jo yksittäisen tupakka-askin hintaa. Tuo yhteenlaskettu tupakkaan käyttämäsi summa on kyllä hurja, on se vaan kallista... Mitä ajattelit tehdä rahoilla, jotka laitat syrjään? Palkita itsesi jotenkin? ;-)
Kyllähän siinä varmaan hetki menee että vieroitusoireet häviävät ja tavat muuttuvat, tsemppiä pahoihin hetkiin! :-)

Piuku kirjoitti...

ONNEA HYVÄSTÄ PÄÄTÖKSESTÄ!!!¨

Mulla onnistui raskauden myötä...

*voimasäteitä täältä!* Sä selviät voittajana tästä taistelusta, nikkispeikkoa turpaan vaan.