21.8.2009

Purkautumista, pikkasen käsitöitä...

pöh mikä otsikko, ei vaa keksi.. ei jaksa.
Voisin sanoa että kesä on ollut raskas, ja sanonkin..
Kesä oli raskas. Huh.
Onneksi alkoi taas koulu. Nyt olo on kuin olisi lomalla vaikka töissä olenkin. Eka koulu viikko meni pojalla tosi hyvin, hieman on äitiä jännittänyt.. milloin tulee soitto että mitä se nyt on poikaviikari keksinyt.. Päivät pitenevät neljällä tunnilla viikossa kolmansilla. Odotettu enkkukin alkaa, äitikin siinä sivussa voi vetrestää muistiaan.. jos oppisi jotain.
Käsityöt ei ole edenneet. Kaikkea haluttaisi tehdä, mutta tuntuu ettei aikaa ole mihinkään omaan juttuun. Värjäillyt olen muutamia vyyhtejä ja se soppa taitaa jatkua vielä jonkin tovin. Jahka mä keksin miten saada helposti selvitettyä värjätyt vyyhdit! Yksi vyyhti meni niin tuhanteen mutkaan että ... sakset on vieressä.. mutta en raaski leikellä! Vinkkejä kellään? Joku värjätyistä lähtee ravelryn vaihtoon jollekin... Mutta eipäs siitä sitten enempää.. vasta sit ku on perillä hällä.
Poika eilen katseli mun langan selvitys touhuja ja tuumasi että pitäisi saada lankaa. Annoin hänelle oman lankakerän, sinistä satu lankaa. Poika halusi virkata. Koukku kädessä sykersi lankaa ja ihmetteli että miten se meni. (Tuumasipa muuten että tarvii parempaa lankaa... tää on tällästä tekolankaa..) Näytin pariin kertaan ja sehän alkoi sujua. :) Ja kuvitelkaa, siinä se hulivili istui mun vieressä virkkaamassa tunnin mihinkään muualle hievahtamatta! Miks mä en tota aikasemmin hoksannu, ylivilkkaat lapset rauhoitetaan virkkaamalla =) Iltapuuhien jälkeen poika suunnisti sänkyyn ja tuumasi että taitaa vielä virkata sängyssäkin... Itse en vielä ole virkkuuksia ja kutomuksia sänkyyn vienyt.. mitähän se heilakin siihen sanois... Mutta antaa pojan virkata kun on innostunut. Pianpa poika totesikin että on vähän hankalaa maaten virkata eikä jaksa enää istua ja laittoi nukkumaan.
Eipä tässä kummempia, poika hoitaa tuon käsityö puolen nyt.
Laittelen niitä lupaamiani lomakuvia viikonlopulla näytille ja pitäähän se pojan virkkuukin kuvata :)

2 kommenttia:

Pike kirjoitti...

Ihanaa! Lapset innostuu nimenomaan pakottamatta - laita ihmeessä virkkuut näytille!

Vasi kirjoitti...

Kiva että kävit kommentoimassa blogissani! :-) Aika osuvasti arvailit asuinpaikkani olevan korkealla, asun nimittäin 8. kerroksessa, joten pilvistä sai ihan erilaisia kuvia kuin ihan maantasosta olisi varmaan saanut. Eikä tarvinnut poistua kotoa aikaisin! :-D