30.9.2009

Koukuttaa

Nyt se on saatava! Koukkuamiskoukku!

TitiTyyn Tiina vinkkasi tänne. Olenkin joskus tuon löytänyt ja unohtanut. Koukkuaminen on ollut mielessä jo jonkin aikaa, mutta koukkuamiskoukku ei ole tullut missään vastaan. Täytyy hätätapuksessa tyytyä virkkuukoukkuun ja pikkuisiin koukkuamisiin. Vink vink snyyni.. sellanen kokoa 3 tahi 4, tai siltä väliltä ;)

Mitäkö muuta?
Neulatyynynä olin eilen. Auts. Neljästikkö ne ootti sormenpäästä 20min välein ja muutaman putkilon käsivarresta. En tiiä montako kun piti seurata poikaa ettei hän tuuperru lattialle kun äitiä pistetään :) Omaa vuoroaan siinä odotteli. Mahdollisia allergioita tutkitaan hältä ja minulle tehtiin laktoosirasitus ja keliakiaakin tutkivat. Pissata lorootin purkkiin aamusella. Mietin vain että eiks se pidä koepala ottaa jos keliakiaa epäillään? Vai näkeekös sen jotenki verestä senki? Labran täti osas heti sanoa että laktoosi ei näytä imeytyvän. Itse en arvoista ymmärtäny pöläystäkään (5.3, 5.4, 5.5 ja 5.3 muistaakseni...)
Näistä testeistä enemmän tietävät vois kertoa? Tässä nyt sitten odotellaan tuloksia. Jokin selitys täytyy näille jatkuville vatsavaivoille olla.

Käsityöt ei nyt etene. Silloin kun aikaa olisi niin aika menee vatsaan kipristelyissä, kovissa sellaisissa. Ja jos minusta ei kuule (valitteluna ja/tai vatsan metelinä) että sairastan niin sitten ainakin haistaa.. ei tule epäselväksi kellään.. kuurollakaan.

Nyt jos uskaltaisi syödä jotain iltapalaa... Paastotakaan en osaa.. tykkään syödä, mutta pääsääntöisesti terveellisesti. Kokeilen nyt laktoosittomia tuotteita.. vielä kun ei tulis niitä lipsumisia.. ja vahinko syömisiä. Kaikkeen kuulemma tottuu... jaa-a.. mutta kuinkas pian mä saan odottaa tervettä vatsaa kun jätän laatoosin pois (jos tämä nyt siitä johtuu)?

Äh, syön tuon suklaan vielä... aloitan sitten huomenna.. Onkos laktoositonta suklaata olemassa?!?!

Edit 1.10 Ei laktoosi-intoleranssia... Palturiako se labran täti höpisi näytteitä mitatessa.
Keliakia vasta-aineiden tuloksia odotellaan.. Viime yö valvottu vatsan takia, nyt saikulla ja lääkäriin taas menossa. Tää alkaa ottaan jo hermojen päällekin. Häätyy tarttua koukkuun.. tai puikkoihin.

Hillanen, miksihän se verikoe ylipäätään pitää ottaa vaikka jos tulos olis neg. kun se ei pois sulje keliakian mahdollisuutta. Ihmeellistä.

1 kommentti:

hillanen kirjoitti...

Verikokeista nähdään keliakia-vasta-aineiden määrää veressä, mutta negatiivinen tulos ei takaa, että sinulla ei olisi silti keliakiaa. Vain gastroskopiassa (mahalaukun tähystystutkimuksessa) otetun koepalan patologinen diagnoosi on luotettava keliakian diagnoosia tehtäessä. Mutta luota siihen, että kyllä se syy sieltä selviää vatsavaivoihin, kun selvitellään! Paljon myötätuntoa, olen itsekin vatsaongelmainen.

nimimerkki melkein lääkäri jo :)