4.11.2009

Ne muffinit...

Kiitos kommenteista!

Uskokaa tai älkää mutta se muffinin sinisestä vihreäksi värjäytyminen oli puhdas vahinko! En ole vähään aikaan leiponut ja pyhäinpäivänä innostuin jostain syystä leipomaan mustikkamuffineja.. Ensinnäkin.. leivinjauhe oli päässyt loppumaan, joten jollain se oli korvattava.. soodaa löytyi. Siinä sitä jauhoihin sekoittaessa mietin että pitikin alkaa leipomaan.. mutta peruakaan en voinut enää siinä vaiheessa koska poika odotti jo kielipitkänä jotain hyvää. Äitiinsä tullu, tykkää hyvästä :)

Tein taikinan niin kuin ennen, mutta sitten se mustikoiden lisäys taikinaan ei mennyt niin kuin ennen.. Kone jauho taikinaa ja kippasin vain mustikat sekaan. Samalla siinä lueskelin jotain lehteä ja vilkaisin taikinaa.. se oli sininen.. SININEN.. HÄ!! Voi perk***! Siinä muistin sitten ettei niitä mustikoita olisi tarvinnut sinne taikinaan liiskata..

Jaoin taikinan vuokiin ja luin ohjetta.. paista kunnes ovat kullanruskeita. Ok. Väänsin ajastimen 10min, muuten unohtaisin taatuisti ne sinne siihen asti että haisee palaneen käry.

Aika oli mennä ottamaan kullanruskeat muffinit uunista. Nostin pellin uunista pois.. noussut oli hyvin, sooda tehosi.. mutta se väri ei ollut kullanruskea. Odottelin että jäähtyisivät.. katselin ihmeissäni paistopintaa josta sieltä täältä näkyi vihertävää.. ja halkaisin yhden.. HM!? HOMEESSA?!

Hitsi että mä onnistun aina!

Ja maku.. ihan ok. Mutta ei se tuttu muffinin maku, pikkasen erotin soodan makua. Pojille kelpasi kuin väärä raha. Sinne meni ja kysyivät etteikö niitä ole enempää..

Sellaista... ja joululeipomukset alkaa kohta..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Viikon päästä, keskellä viikkoa eka pakkolomapäivä, silloin asiaa työkkäriin ja verotoimistoon. Verot alas heti, nyt kiristyy kukkaron nyöri. Muutamia hankintoja olen vielä tehny.. niistä hehkutusta sitten joskus kun kerkeän.. Tässä vähän pakkailu kiireitä..

Nyt jatkuu töissä hitaat kiireet..

9 kommenttia:

piia kirjoitti...

mie taiankin arvata nuo pakkailut ;) ja aattelin että oot elintarvike värillä värjänny :D

Taru kirjoitti...

Minäkin veikkasin elintarvikevärejä:) Mutta hyvin nuo leivokset sopivat Halloweeniin!

Sallius kirjoitti...

Linkitin sinut tekstiini, jotta osaavat tulla sieltäkin osallistumaan arvontaasi...

Vasi kirjoitti...

:-D Itsekin olen joskus saanut aikaan sinertäviä muffineja, joillekin kutsuilleni vieläpä, mutta kyllä tuo sinun taikinasi näyttää oikein komean siniseltä, smurffimaiselta suorastaan. Vihreää loppuväriä en saanut, mutta toki epäilyttävän näköisiä olivat sisältä. Nykyisin koetan välttää pelottavaa lopputulosta ihan vieraiden helpotukseksi... :-)

marili kirjoitti...

Ei se ulkonäkö vaan maku =)

Anonyymi kirjoitti...

Leipominen on Kemiaa. Ehkä sooda teki sinulle kepposen, mutta kauniitahan nuo ovat. Toisaalta ilman soodaa ei pipareista tule kauniita ruskeita, leivinjauheella jäävät vaaleiksi, olen tämän joskus kummastuen kokenut. Sooda auttaa tekemään piimästä ihania lettuja... Leipomisen iloa!t. Ruusunkukka

Piia kirjoitti...

Hei! Kirppispöytä on 1.12-14.12 (pois keruu 14.päivä ja laitto 30päivä). pöytä nro B66 tiedät käydä kurkkiin

Anonyymi kirjoitti...

Huomenna taitaa postilappu odottaa postilaatikossa ;D.

Yst.terv.: Snysi

Nilla kirjoitti...

Kääk, tänään! KÄÄK! Pitikin olla työpäivä tänään.