26.7.2010

LiukastellenMikä siinä on kun mies aina veikkaa minun tekevän patalappua? Ei tästä palalappua tule vaan tiskikukka! Aiemmin en ole tiskirättejä tehnyt, vaikka jonkin aikaa olen sellaisia käyttänyt. Olen onnellinen varsinkin tästä voitto rätistä, toimii hyvin ja malli on nätti ja toimiva sekin. Tykkään että rätti ei ole tasainen. Mielestäni siinä on enemmän hankausteho kun on jonkinlaista nystyrää.

Nyt innostavan ohjeen löydettyäni tartuin puikkoihin. Lankana blend bamboo. Yhtään en tiedä toimiiko kyseinen lanka tiskiräteissä mutta värit kun sattui olemaan ainoat mahdolliset tästä langasta. Jostain syystä ruskealime väriyhdistelmä pitää nyt pintansa. Metallipuikot eivät vain ole parhaat mahdolliset tähän lankaan, on nimittäin erittäin liukkaat! Muutaman kerran on puikko kilahtanut lattialle ja ärräpäät päässyt neulojan suusta silmukoiden karatessa. Mitään en inhoa niin paljon kuin karanneiden silmukoiden poimintaa...
Myöhemmin kuvaa valmiista kukasta.

Tiskikukkaan ohje löytyy Tintin luomuksista.

Samalla ohjeella taidan tehdä patalapunkin huopuvasta langasta ja samoilla väreillä tietenkin. Pitäiskö se sit antaa miehelle... ;)

3 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Kiva kuulla, että rätti on toiminut hyvin :) Tiskirätit on kyl aivan ihana asia.

Limestä ihana sävy puikoilla! Mieki oon tässä neuloskellut metallipuikoilla, ja ai että on liukkaat, en oo yhtään tottunut, kun aina yleensä neulon puisilla. :/

Niina "Nilla / Monilla" kirjoitti...

Itse olen tottunut metallipuikkoihin, mutta tällä langalla neulottaessa kaipaan jo jotain jarrua. Joten täytyy sittenkin säästää muutamat puiset puikot. Meinasin laittaa myyntiin kaikki.

Värit tässä langassa on kyllä kohillaan :) Tykkään langasta, paitsi säikeet tästä irtoilee joka saa mut hermoraunioiseksi... sen takia en taida ostaa enää ko. lankaa.

Merja kirjoitti...

Kiitos ihanasta ja juuri oikeanvärisestä tiskikukasta :D Laitoin kiitokset eilen Novitan ketjuun, mut laitetaan nyt tännekin. Herkulliset värit, nam! Vähän ihmettelinkin, miten rätin lähettäjällä olikin jo osoitteeni ;)