3.1.2013

Puhdistas

Sitten kun... mutta kun.. Ei kun nyt!
 
Ei mitään uuden vuoden lupauksia, ajoitus vain nyt sattui sopivasti tammikuulle. Vuodenvaihteessa on helppo ja selkeä aloittaa jotain uutta, miettien menneitä ja sitä kuinka asiat voisi tehdä toisin.
 
Olen laiminlyönyt itseäni kahden vuoden ajan, sillekin on syynsä, (stressi.. eivät niin mukavat isot muutokset elämässä), mutta niin en nyt lähde sitä asiaa enään vatvomaan vaan nyt on aika ryhdistäytyä ja voida paremmin. Hakea sitä nautintoa muusta kuin tupakasta ja sokerista.
  
Tupakat jätin pois ensimmäisestä päivästä lähtien. Nyt on aikaa kulunut kohta kolme vuorokautta viimeisestä tupakasta. Ja hankalaa on ollut! Tähän mennessä oireina on ollut kiukkua, hermostuneisuutta, levottomuutta, huimausta, napostelua, ummetus, alakuloa, unettomuutta ja yöhikoilua. Ja tupakka ollut lakkaamatta mielessä! Vähemmän mä tupakointia mietin silloin kun sallin itseni tupakoida. Ja vuoden viimeisinä päivinä tupakointi vain lisääntyi kun mietin lopettamista. Mutta nyt yritän selvitä tupakatta. Yksi hätävaratupakka on, mutta se on hyvin laimeaa ja mentholia, josta en muutenkaan tykkää. Tämä nyt ei varsinaisesti jäänyt varalle, vaan se vain jäi. Mutta jostain syystä en saa sitä laitettua roskiin, olkoon sitten hätävarana. Sitä mietin että onko takaraivossani oma epäonnistuminen, että siksi sitä säilyttäisin. Mutta ajattelen sen niin että parempi se yksi hätävaratupakka kuin se että kävelen lähikauppaan (johon ei pitkä matka) ja ostan koko askin.
 
Ja tupakoinnin lopetuksen myötä aloin  miettimään mitä kaipaan tilalle, olen napostellut porkkanoita, huuhdellut suun joka kahvin ja ruoan jälkeen, jos vesihörppyä ei ole mahdollista saada niin taskussa kulkee pastillia ja purkkaa. Nikotiinivalmisteet eivät ole minua varten, niissä on ihme sivumaku ja kurkku tulee kumman oloiseksi.
 
Mainoslehtiä selaillessani törmäsin Luontaistuntijan tarjoukseen, Detox 20 päivän puhdistava kuuri ja mukaan tuli fructolax kuuden tabletin paketti. Tänään aloitan tabletilla ja huomenna aamusta aloitan Detox kuurin. Muuten syömistäni muutan niin että herkkunapostelut jää yhteen päivään viikossa. Jos viikolla tekee mieli jotain niin en ole kamalan ankara itseäni kohtaa, silloin tällöin kahvin kanssa jos jonku keksin tai nisun otan niin se ei maailmaa kaada.. liian paljon muutoksia kerralla ei voi olla hyväksi. Tarkoitukseni ei ole laihduttaa, puntariakaan ei minulla ole, mutta mielenkiinnosta haluan kokeilla onko tällä mitään vaikutusta. Vyötärön seudulta otan mittoja, mutta tuloksiin varmasti vaikuttaa myös se että lisään liikuntaa. Kunhan nyt ei kävisi niin että paino alkaa nousta tupakoinnin lopetuksen myötä...
 

Jos teillä on kokemuksia mistä tahansa puhdistuskuureista
niin olisin kiinnostunut kuulemaan niistä.